2013. március 10., vasárnap

Shayla vs. Starghost

Shayla soha nem képzelte, hogy a tűzvörös ég alatt mekkora terület húzódhat. Most, hogy bejárta látatlanba, rá kellett döbbennie, hogy van akkora, mint a tengerkék ég alatti. Egyáltalán nem ismerte a vidéket, csak ment találomra, amerre jónak látta.

Így esett, hogy egy szűk heti gyaloglás után a Vér-tó környékén lyukadt ki. Kissé lehangolónak tartotta a kopár, rézvörös hegyekkel, a környéket körülvevő morcos erdővel, és az egykedvűen álló sátrakkal és kunyhókkal. Legalább úgy tűnt, itt laknak. Megindult nagy lendülettel...

Alig ért a tó partjához, hirtelen lecsapott rá valami, és látványosan bucskázott a földön. Gyorsan lekaparta magáról, majd feltápászkodott, hogy megnézze magának támadóját. Egy rövid, vörös hajú, zöld szemű egész emberi kinézetű lány állt előtte támadóan:
-Ki vagy, idegen, és mit akarsz tőlünk?- Anja nem igazán tolerálta, hogy csak úgy szó nélkül nekiiramodik valaki a törzsnek. A királynő ruhája ujjából előcsúsztatta az aranykarmokban végződő láncos fegyvert:
-Shayla Constructor vagyok, a kettős birodalom úrnője. A vörös értetlenül nézett ellenfelére. Neki sem a neve, sem a rangja nem mondott semmit. Feszültebben tartotta a pozíciót:
-Mi dolgod az indiánokkal? Válaszolj, vakarék!

Ezt már a macska személyes sértésnek vette. Támadt is a lánccal... Anja meglepetten azon kapta magát, hogy a fémkarmok végighasítják az arcát. Olyan pontosan mentek el mellette oldalról, mint a halál szele. Valószínűleg ellenfele csak komoly figyelmeztetésnek szánta. Ez épp elég is volt ahhoz, hogy ne becsülje őt alá. Shayla felé hajította a lánc másik karmos végét. Starghost most nem tétlenkedett. Lekapta a láncot, a karjára csavarta, majd megrántotta maga felé. A királynő erre nem számított. Meglepetten repült előre... arccal egyenesen a vöröske öklébe. Meg is tántorodott, ellenfele pedig kigáncsolta, de nem várta meg, míg földet ér. Megrántotta ismét a láncot, maga felé rántva ismét, hogy ismét pofán vágja.

Most viszont Shayla tért észhez. Nem várta meg, míg ismét elérte ellenfele öklét, hanem végigkarmolta kétszer. Starghost felkiáltott, és elengedte a láncot. A macska visszavette fegyverét, szemei kéken felizzottak:
-A vízisten áldásával!- megpörgette a lánc egyik végét, és a vöröske mellkasa felé irányította. Nyomában jeges vízsugár keletkezett, kétszeresen telibe találta a nőt. Anja hatalmasat faralt. Épp tápászkodott fel, mikor látta, hogy a királynő egy újabb vízmágiás támadást indít felé. A vöröske kezei tüzesen felizzottak, majd őrült csatakiáltás kíséretében megrohamozta ellenfelét...

Épp az utolsó pillanatban Sekos közéjük állt, majd rárivallt:
-Starghost, viselkedj! Van fogalmad róla, hogy kivel van dolgod? Anja csak döbbenten pillangózott társa felé, a lángok kialudtak a kezeiről. Meglepetésére újabb lapáttal került, mikor a bestia az idegen felé fordult, és alázatosan meghajolt:
-Elnézést az otromba fogadtatásért, felség. Nem tudhatta, hogy te vagy az, a Vér-tó mellől még soha nem tette ki a lábát.

Shaylát szintén meglepte a váratlan fordulat. Első körben az, hogy az egykori kapuőr így leteremtette ellenfelét. Másodsorban pedig...
-Sekos... mi történt veled? Tényleg te vagy az? A sárkány ismét felemelte felét:
-Igen. Egy súlyos sérülés némi változtatást kívánt. De nem panaszkodom. Félreállt az útból, hogy a hölgyek ismét láthassák egymást, majd folytatta:
-Ő itt Anja Starghost, a Zodiákusról. Sokáig a felügyeletem alatt állt, most együtt őrködünk a Vér-tó indiánjai felett- megfordult- Anja, ő Shayla Constructor...
-... a tűzvörös és a tengerkék ég alatti birodalmak úrnője- fejezte be helyette a vöröske, majd rákérdezett- igen, mondta. Az miért olyan nagy szám?

Sekos nem fogadta túl szívélyesen ezt a megjegyzést. Komoran folytatta:
-Ez a bolygó a tűzvörös és a tengerkék ég Földje. Mi a tűzvörös ég felén helyezkedünk el. Starghost a macskára mutatott:
-Szóval ő itt a mindenható... A sárkány bólintott:
-Fogalmazhatunk akár így is. A nő ismét visszanézett a betolakodóra, majd kissé zavartan közelebb lépett hozzá:
-Ez esetben más a helyzet- kezet nyújtott- Üdv... asszem. Shayla megejtett egy kínos mosolyt, majd kezet fogott vele:
-Bocsásd meg ellenséges viselkedésem. Nem tudtam, hogy te nem tudhattad, hogy... Anja legyintett:
-Ne ragozd túl- halkan nevetett.

Sekos visszanézett a királynőre:
-Mi az oka, hogy megtisztelsz jelenléteddel, felség? Álmomban sem gondoltam volna,hogy valaha a tűzvörös ég alatt talállak. Shayla felemelte felé a fejét:
-Eddig én sem. De komoly tanárt keresek a kettős birodalom palotájába. Hatásszünetet tartott, amint leesett neki a tantusz, majd ismét a vöröskére nézett:
-És azt hiszem, meg is találtam. Starghost szemei elkerekedtek, majd jobbra-balra nézett, végül magára mutatott:
-Ki, én? A macska szélesen elmosolyodott, majd határozottan bólintott:
-Engem is elég szépen leiskoláztál, így úgy gondolom, hogy testhezálló lennél a feladathoz. Anja kínosan megvakarta a fejét. El se tudta képzelni, hogy hova jut még ebben a világban. Kérdően társára nézett:
-Sekos? A bestia bizalmasan elmosolyodott:
-Menj el vele. Én már csak tudom, hogy őfelségének szolgálni nem mindennapi élmény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése