2013. március 22., péntek

vegyes fogadtatás

Phernai herceg és a  testvérei az udvarban kergetőztek... olykor bunyóztak is. Mora egyetlen lányként hozzászokott a fiús játékokhoz, és ugyanúgy nekiesett a másik kettőnek. Kellemes kikapcsolódás volt ez  számukra a tanulmányaik között, feltöltődtek, visszanyerték lelkesedésüket. Talán azzal kezdődött igazán az egész, mikor a Szél isten szétválasztotta őket, és saját erejükből próbálták megkeresni és megmenteni egymást.

Shayla ekkor toppant be hozzájuk... nyomában még valakivel. A trónörökösök azonnal abbahagyták a hülyéskedést, és glédában felálltak anyjuk előtt. A királynő pedig maga mellé engedte vendégét, és feléjük mosolygott:
-Gyerekek, bemutatom az új tanárotokat - mutatott a jövevényre - ő Anja Starghost. Mind harcművészetet, mind mágiát fog nektek tanítani. Sheo szája füli szélesedett:
-Harcművészetet? Húga szemei felcsillantak:
-És mágiát egyszerre? Örömükbe felsikítottak, és körbefutották párszor a két jövevényt, majd hátrébb az udvarba. Phernai azonban nem fogadta ekkora lelkesedéssel a hírt.
-Remek- válaszolt komolyan- biztos jó lesz.

Shayla megejtett egy enyhe mosolyt, majd a vörösre nézett:
-Nyugodtan ismerkedjél velük, addig előkészítem a szalont. Starghost bólintott, majd a királynő odébb állt. Mire halló- és látótávolságon kívülre került, Phernai erőteljesebb hangnemet vett fel:
-Nem tudom, hogy mégis ki a fene vagy, és honnan hozott ide anyám, de te nem leszel a tanárom! - tartotta a komoly stílusát - Az csak és kizárólag Mao Zhu. Anja a királynő után nézett, majd vissza a hercegre. Ugyanúgy viszonozta vele szemben a komoly hangnemet:
-Azt hiszem, úrfi, ebben nem te döntesz...

Erre a szürke macska megindult felé nagy lendülettel... majd hamuvá változott. A hamufelhő úgy száguldott a nő felé, mint egy homokvihar. Azonban ő nem rémült meg. Egyik karját szög mereven maga elé helyezte, másikkal leírt egy furcsa mozdulatot... majd egy határozott és gyors mozdulattal belekapott a sűrű porba. A hamu hirtelen eltűnt, az ő keze pedig Phernai bokáját szorította. A herceg - ahogy fejjel lefelé lógott - meglepetten nézett vissza a jövevényre. Starghost megejtett egy enyhe mosolyt:
-Díjazom ezt a technikát. Ritkán láttam hozzá foghatót- majd ismét elkomorodott- de ha jóban akarunk lenni egymással, azt javaslom, hogy adjuk meg egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Remélem, ez neked sincs ellenedre, úrfi... A trónörökös halkan morgott:
-Utállak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése