2011. április 6., szerda

looking for party 1.- Kanada

Joel épp otthon videójátékozott, és közben röhögött:
-Szétrúgom a segged! Húzz a képernyőről, te gyökér n00b! Ekkor egy csaj sétált a képbe:
-Meddig akarsz még játszani? Már két órája nyúzod azt a gépet! Joel rávigyorgott, miközben tovább nyomkodta a billenyűket:
-És? Mégis mi akadályozza meg, hogy szórakozzak egy kicsit? Nincs ma semmi... se találkozó, se hepaj... 
-Ö... azt hiszem, egy kicsit elszámítottad ezzel magad... A srác az asztalra csapott unottan:
-Sophie, baszd meg, mégis mi a franc van? A lány pedig kimutatott:
-Itt vagy egy isteni szépségű nő az előszobában, és azt mondja, hogy téged keres... Joelnek elkerekedtek a szemei:
-Hogy mondod?
-Jól hallottad- szólt Sophie- vagy talán nem te vagy deadmau5? Több se kellett a srácnak, azonnal spurizott kifelé a gép elől. 

Amint kilépett, meg is pillanthatta a hölgyet. Echo volt az, meglehetősen konszolidált megjelenésben: összefogott hajjal, sötétlila kosztümben és lila napszemüvegben. A látvány olyannyira lekötötte a srác figyelmét, hogy fel se tűnt neki a mellette ülő szőke kiscsaj, aki azonnal beszólt neki:
-Bakker, de hisz te nem is vagy egér!- mutatott rá. Joel kissé megugrott a megdöbbenéstől:
-Te? Na igen... az a buli olyan emlékezetes volt. Pont azt felejtette volna el, hogy a másik DJ egy 13 éves kiscsaj volt? Echo felállt, és elmosolyodott:
-Mily kellemes meglepetés. Hát ismered a hölgyet? Joel felvonta a szemöldökét, és Dorinára nézett:
-Ó igen, volt már egy közös bulink- majd a lány felé folytatta- na jó, mégis mit jelentsen ez? Mit keresel itt? És ki ez a karizma bónusz itt melletted?- e szavakkal Echóra mutatott. Dorina pedig lazán válaszolt:
-Ő a menedzserem, úgyhogy vele tisztelettel, öregem. A másik pedig, hogy azért jöttem, hogy kihívjalak egy DJ párbajra. deadmau5 felkacagott, majd a szőkeségre nézett:
-Te aztán bevállalós kis csótány vagy! Nem tudom, hogy honnan jöttél, és hogy hol volt az a buli anno, de itt kemény szabályok vannak. Ha meglátják, hogy a tojáshéjjal a seggeden akarsz a keverőpult mögé állni, akkor úgy kivágnak, mint macskát szarni. Dorina Echóra mutatott:
-Erre az esetre van itt ő. 

Joel megvakarta az állát, alaposan végigmérte az elegáns nőt... aztán többször a kihívó kiscsajt is. Végül legyintett:
-Üsse kavics!- majd kicsit megcibálta a lány meglehetősen bő pulcsiját- viszont egy jó tanács, hogy válts ruhát. DJ kissé értetlenül nézett rá:
-Minek? Te se eresztetted el magad annyira odaát. A srác elvigyorodott:
-Jó, de a jó fellepéshez egy ütős megjelenés is jár- majd visszafordult a nappali felé- Sophie! Vonszold ki a segged! Ezután visszafordult Dorina felé:
-A vokálom és én segítünk. Echo felvonta a szemöldökét... még hogy pasi ad öltözködési tanácsokat?

Pedig valóban úgy történt. Elvitték Dorinát az egyik üzletbe. A kínálat meglehetősen fiús cuccokból állt. Sophie végig is vitte a lányt a sorok között, a másik kettő addig várt. Bár deadmau5 igencsak feltűnően stírölte a mellette álló menedzsert. Meg is kísérelte megfogni a fenekét, de Echótól szinte nyomban kapott egy pofont. Úgy egy félórás vakera után jöttek vissza a lányok, DJ meglehetősen új csomagolásban: a baseball sapkája nélkül, kék napszemüvegben, narancssárga, ujjatlan, csuklyás felsőben, kék és narancssárga ujjatlan kesztyűkkel, és farmernadrágban. Joel elvigyorodott, és tapsolt:
-Nah, ez kifejezetten dögös! Fiúsnak fiús, mégis egy kicsit arra hajaz, hogy egy tökös csaj vagy. Ha így hívnál ki, azért már félnék. Dorina elvigyorodott:
-Kösz- majd a vokálra nézett- de mégiscsak Sophie ötlete volt. Nagyon jól összehoztad, csaj. Sophie visszamosolygott rá, majd barátságosan hátba verte:
-Nincs mit!

A bulit egy héten belül kitűzték. Gyorsan elterjedt a híre annak, hogy valaki ki merészel hívni egy profilt, így hatalmas tömeg gyűlt össze. deadmau5 most egy fekete, igencsak gonosz egérfejet helyezett fel, a space invaderes felső és a terepmintás nadrág mellé. A másik keverőpult mellett pedig megjelent DJ az új image-dzsel. Echo elmosolyodott:
-Hajrá csajszikám! Joel a lányra nézett, majd a tömegre, és előkapta a mikrofont:
-Ez most nem vicc, emberek! Kihívott engem egy 13 éves kislány! Viszont ez nem akármilyen csajszi... ő az ismeretlen ország, ismeretlen városának rezidens DJ-e, aki odaát a császár, Dorina Joris! A tömeg ujjongott, a lány pedig a kezeit a magasba tartva tapsolt, majd átvette a mikrofont:
-És nem is aprózom el, emberek! Keresem a legjobbat, aki igazán nagyot tarol ezen a bolygón! Kihívom a világ legjobb lemezlovasait! Rögtön elsőként a kanadai fenegyereket, a n00b-ok rémét, deadmau5-t! A tömeg ismét ujjongott, Joel pedig mindkét kezét a magasban tartva, diadalmasan rázta. 

Aztán elindult az első lemez. deadmau5 meglehetősen határozott kezdéssel indított. Dorina fél szemmel rápillantott:
-Az anyád- gondolta- látom, te sem gatyázol. Ő is feltette a lemezt, de sokkal komolyabb hajlításokat tett a dallamba. Úgy gondolta, hogy a kezdés legyen még egy kicsit lágyabb, és tűnt, hogy ez a közönségnek is tetszik. Ellenfele ránézett:
-Tudtam én, hogy nem szabad téged alábecsülni. Jól láttam, hogy mit műveltél abban a városban, ahová az a kaszás nőszemély vitt. Úgyhogy nem is hagyom magam. A következő lemez így valamivel erősebb volt... arányosabban az előzővel, de feltűnően ütősebb. DJ elvigyorodott:
-Azt jobban is teszed, ha nem becsülsz alá. Ő is feltette a következő lemezt. Viszont volt olyan görény, hogy belevitt pár scratch-et, kicsit dobva a hangulaton. Joel viszont ezt másképp oldotta meg: belevitte a táncot. Egy jó DJ egyben animátor is. Ahogy áttette a következő lemezt is, és táncolt, egyik karját kinyújtotta, és fejrázva végigmutatott a tömegen. Dorina halkan morgott:
-Láma vagy! Ő is felkeverte a következő lemezt, kicsit bescratchelve, majd a színpad szélére állt, és lenyomott egy laza breaktáncot. Ezt a közönség külön díjazta, hatalmas ujjongásban és tapsban törtek ki. deadmau5 ránézett:
-Nem mondom, igazán jó vagy. De vajon ezzel mit tudsz kezdeni? A következő lemezen szinte virtuóz scrath, hajlítás és egyéb technikákat mutatott be. A sikert ezzel meg is alapozta. Két trükk között felemelte a kezét is és rázta a tömeg felé. Dorina itt sápadt le. Ezt ő maga sem tudja. 

Az este további része ugyanolyan orbitális hangulatban telt, habár DJ ezúttal elkönyvelte, hogy ellenfele az utolsó pillanatban igencsak lealázta őt. De mosollyal nyugtázta, hisz volt mit tanulnia. Először is, hogy még a legapróbb változtatások a külsőn is lehetnek lényegesek. Másrészt... kicsit választékosabban kéne kihasználni a scratch és az egyéb keverőpult adta lehetőségeket. Az esemény ugyan elhúzódott másnap reggel hétig, viszont Dorina és deadmau5 meglehetősen barátságos hangnemben búcsúztak egymást.
-Ez igazán remek volt, csajszi- vigyorgott a maszkját levéve Joel- remélem, még lesz alkalom összehozni egy ilyen bulit. DJ visszavigyorgott:
-Én is remélem. Aztán jót ne halljak rólad! Joel kacsintott, és pimaszul elvigyorodott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése