2011. április 12., kedd

looking for party 5.- Lengyelország

NexT üzenete:
Hi guys!
Lil' Dash   üzenete:
Hi brother!
Akos üzenete:
Hi NexT! What's up?
NexT üzenete:
You'll never guess, what happened.
Akos üzenete:
Why? What was?
NexT üzenete:
There's this little bitch who played with the greatest DJs of four countries. She called me out for a DJ battle.
Akos üzenete:
Oh yeah, I know her... She's Dorina Joris. Everybody on facebook, iwiw, and other social networks talk about her. She's pretty amazing.
Lil' Dash   üzenete:
Wow, that's fucking awsome! I heard of her, too. She really kicks ass.
NexT üzenete:
Where the hell is she from, anyway? Never heard such name.
Akos üzenete:
Probably American... they have such names.
Lil' Dash   üzenete:
Or Belgian... sounds Belgian to me...
NexT üzenete:
Bah, dunno... kinda freaky, that she's only a teen. I've got some doubts about this whole story.
Lil' Dash   üzenete:
Don't worry. I'm sure, you will make a great party.
Akos üzenete:
Yeah, give it a good job!
NexT   üzenete:
Thanks guys! :)))))

A páros épp a vonattal robogott Varsó felé. Dorina ezúttal is mélyen aludt. Viszont most igencsak sápadt volt, és ez az istennőnek komoly aggodalomra adott okot. Németországból viszont kellemesen hosszú volt az út, a lány kipihenhette magát. Bár, mikor a vége felé felkelt, a sápadtság egy fokkal sem javult:
-Merre járunk?- kérdezte kómásan. Echo kinézett az ablakon:
-Varsó Zachodna... nyugati pályaudvar. DJ próbálta rendbe szedni magát, kicsit emberibb külsőt varázsolva magának:
-Akkor viszont mindjárt itt vagyunk. Azt mondta az a tökfej a telefonba, hogy a következőnél kell leszállnunk... És valóban. Varsó Central, a föld alatti megálló. A páros leszállt az intercity-ről, és körbenéztek, Dorina a táskájával a kezében. Sóhajtott:
-Van elképelésed, hogy kit kell keresnünk? Az istennő elmosolyodott:
-Elég részletesen elmagyaráztunk mindent. Szerintem ránk talál. Ekkor egy hang megszólalt a hátul mögül:
-És valóban, itt is vagyok. A páros megfordult. Egy magas srác állt előtt, kissé elfojtott mosollyal. DJ elvigyorodott, és kezet rázott vele:
-Hello! Dorina Joris vagyok.
-NexT- mondta a srác- üdvözöllek Varsóba. Akartok egy kicsit várost nézni? A lánynak fülig ért a szája:
-De még mennyire!

A diszkurzus a Stare Miastón folytatódott, a Barbakánon. Innen tökéletes kilátás nyúlt mind az óvárosra, mint az új városra- Varsó egyetlen épen maradt régi épületeire. 
-Mesélj- nézett Dorina érdeklődve az eddigi legfiatalabb ellenfelére- mik a szabályok, mi az elvárás, mi a stílusod? NexT kissé érdekesen nézett rá, majd válaszolt:
-Nincs semmi. Sem elvárás, sem szabály. Olyan számokat játszok, amiről meggyőződésem, hogy jók, és a közönség szereti, és nem a tömeg gyártottakat. 
-És a színpad? Robert felkacagott:
-Ugye csak viccelsz? Dorina szemei elkerekedtek:
-Miért... mégis hol játszasz? 
-A HK-ban- válaszolt a srác- de ami színpadnak mondható, az igen kicsi. Épp hogy elférünk, a volt társammal is osztoztunk rajta. De a bulik jók szoktak lenni. 
-Apropó társad... mi lett a D-Tune-nal? Azt hittem, ketten vagytok. NexT legyintett:
-Csak voltunk- mondta kissé csalódottan, de valamivel bizakodóbb hangnemben folytatta- de én viszem tovább ezt az egészet. Azóta a D-Tune-ból Deep Tune lett. DJ bólogatott:
-Á, értem... NexT ekkor felé fordult:
-Viszont te is válaszolhatnál nekem valamire. Miért van az, hogy kihívod a világ nagymenőit, de Lengyelországból engem választasz? Vannak sokkal jobbak nálam... például Janardana az East Clubberből... vagy mondjuk Robert M... Dorina visszanézett rá:
-Viszont te annak idején letettél valamit az asztalra. Valami maradandót, ami után az emberek még mindig emlékeznek rád, és igénylik a zenéd... akár kellett hozzá a társad, akár nem. NexT elmosolyodott:
-Te aztán bevállalós kis csaj vagy. És az eszed is a helyén van. DJ halkan nevetett:
-Látnál, amikor játszom. Akkor vagyok igazán elememben. 

A HK, vagyis a Hula Kula Varsó egyik legmenőbb helye: disco és egyben tekepálya, mindez az egyetemi könyvtár alatt. Estére ide volt hivatalos Dorina Joris. Viszont a megérkezés óta nem igen javult az állapota. A menedzser nem is nézte túl jó szemmel:
-Nem lehetne, hogy elhalaszd?- állította meg a lányt az ajtóban- rosszul nézel ki, aggódok miattad. 
-Jól vagyok- mondta Dorina halkan, majd az istennőre nézett- minden rendben. 
-De szörnyen sápadt vagy- mondta Echo- és az utóbbi napokban nem aludtál túl sokat. Odahaza legalább kipihented magad egy-egy fellépés után, de most egyfolytában úton voltál, és minden estét sokkal magasabb hatásfokon játszottál végig. A lány Echo csuklójára tette a kezét:
-Úrnőm, jól vagyok! Még ez az este, Hollandia, és végeztem is. Ezt már fél lábbal is kibírom. A menedzser végül engedett a lány makacsságának, és beengedte. Itt alig voltak kezdéskor. Ő és NexT maguk szereltek be mindent, saját kezűleg készítették elő a terepet. DJ elmosolyodott:
-Milyen kis otthonos. Ez már hiányzott. A srác ránézett:
-Odahaza is magad intézed az ilyesmit? Dorina bólintott:
-Igen. Megvan a maga hangulata, amikor az ember maga köti be a kábelt. Akkor a saját szemeddel láthatod, hogy minden a helyén van. Robert elmosolyodott. Igazán humánusnak tűnt a kihívója annyi fellépés és siker után is. Már majdnem hogy úgy tisztelte, mint a többi nagyot. 

Az este gyorsabban indult be, mint a megszokott. Fél Lengyelország hallotta a hírt, hogy ki is hívja ki a D-Tune tagját. Így aztán a HK-ban olyan teltház volt, mint annak a rendje. DJ- aki ezúttal egy vörös, pántos felsőt és farmert viselt- nem is cicózott sokáig. Azonnal a közepébe csapott egy jó kis pörgős számmal, minden különösebb felvezetés nélkül. NexT rávigyorgott. tetszett neki a kihívó rámenős stílusa. Ő is kapcsolt... egy friss, ütős számmal. Ilyen tempóban a tömeg hamar euforikus hangulatba került. Dorina a srácra nézett. Ez nem a már megtapasztalt párbaj volt... itt mindketten élvezték, amit csinálnak. Inkább csak egymás előtt vágtak fel, minthogy vérre menően csatázzanak.Tartották is a hangulatot, hisz mindkettőjüknek megfelelő tár állt rendelkezésre. NexT betette egy remixét, amit hajdan készített. Maga a remix nagyobb siker lett, mint az eredeti szám... és ez akkor is kiváltotta a kívánt hatást. A tömeg őrjöngött. A lány visszavigyorgott rá, majd ő is cserélte a lemezt... ezúttal D-Tune Memories-ra. Az emberek tapsoltak, és énekelték a szöveget. A srác a fejét csóválta:
-Na ne bassz... Dorina poénból visszaintett a középső ujjával:
-Ó, dehogy nem! Majd ahogy a dal a vége felé ért, úgy rákevert egy másikat... méghozzá Robert M-től az All day and all night-ot. NexT ismét a lány felé kapta a fejét:
-Na ne csináld! Vele nem tudom felvenni a versenyt. Dorina felé fordult:
-Lehet hogy vele nem, de mi van velem? A srác elvigyorodott, majd cserélte ő is a lemezt... JS16 egyik ütős számára. A zenei arzenál ellenére DJ-nek mégiscsak volt egy fegyvere, amivel ellenfele nem élt... ez pedig a tánc. Ugyanúgy tánccal animálta a tömeget, mint eddig. NexT is néha elég látványosan rá meredt, úgy rázta magát... A lány rá is vigyorgott:
-Mi az, te nem táncolsz? Nem szoktad animálni a többieket? A srác kissé kínosan elmosolyodott:
-Nem... nem tudok táncolni. 
-De kár-.nevetett Dorina- nem tudod, hogy miből maradsz ki. 

Ekkor meglehetősen érdekes mozdulatsorba kezdett. Még a tömegből is felfigyeltek rá páran:
-Hé, ez meg milyen tánc?
-Hu, nagyon laza a kiscsaj... mindjárt szétesik
-Nézzétek, hogy tántorog!
-Basszus... ez nem vicc... szerintem itt valami gond van...
-Hékás, valaki kapja el... Dorina nagy huppanással kiesett ki a helyéről. Holt sápadt volt, az ajkai szinte kékek. A több napos kialvatlanság, a hajtás most megbosszulta önmagát. NexT azonnal ledobta a fejhallgatót, és már rohant is a lányhoz. Megijedt a látványtól. Azonnal felnyalábolta Dorinát, és elindult vele kifelé:
-Biztonságiak! Azonnal hívjanak mentőt! Dorina Joris elájult! Az őrök azonnal intézkedtek, Robert pedig kivitte a lányt a levegőre. Paskolta az arcát:
-Dorina, ébredj... hallod? Dorina! Echo is kisietett:
-NexT, mi történt? A srác rémülten ránézett, miközben tovább élesztgette DJ-t:
-Nem tudom. Egész egyszerűen csak elájult... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése