2011. április 10., vasárnap

looking for party 4.- Németország

Őrült buli, és a gép már másnap vitte is a párost. DJ teljesen meg volt mekkenve... amint elfoglalták a helyüket, azonnal bealudt, és a földet érésig aludt, mint a bunda. Még az se ébresztette fel, hogy a mögötte ülő kis hisztis kölykök épp marakodtak egy játékmackón, anyjuk pedig bőszen próbálta őket csitítgatni. Echónak ez kevésbé tetszett. Bár a lány nem volt feltűnően sápadt, vagy észrevehetően kihűlt, az mégis némi aggodalomra adott okot, hogy napok óta alig aludt- nem is beszélve az utóbbi kettőről, amikor egy szemhunyásnyi se fért bele. Talán most sikerül DJ-nek pótolnia a kimaradt idő egy részét. Amikor dél tájban a gép földet ért, az istennő noszogatta a lányt:
-Dorina, ébredj...
-Még öt percet, mami- szólt DJ nyűgösen.
-Dorina, megérkeztünk. Echo úgy segítette fel a lányt az ülésből, hogy legyen szíves végre talpra állni. DJ lassan kapcsolt, megdörgölte a szemeit. Pár perc, és visszanyerte az éberségét. Összefogta a haját:
-Már itt is vagyunk? Azt hittem, hosszabb lesz az út. Ahogy sétáltak le a menedzser végigmérte őt:
-Teljesen kidőltél, de a tegnapi után ez nem is csoda. Dorina elvigyorodott:
-Igen, tudom. De végre megvan az első győzelmem- a nőre nézett- ezt neked is köszönhetem. Megmutattad, hogy lehetek nőiesebb. És igazából élveztem. Most is élvezem. Valóban, a lányon most egy sötétkék, galléros ing, sötétbarna nadrág, enyhén magasított sarkú cipők és kék napszemüveg volt. Echo elmosolyodott:
-Jól is áll. Ha pasit akarsz fogni, arra tökéletes. DJ rávigyorgott:
-Azt hiszem, azzal még egy kicsit várhatunk. Egyelőre elég, ha komolyan vesznek.

Berlinben az áldozat ATB volt, aki 13 éves töretlen sikert tudott a háta mögött, előtte a Sequental One tagja. A német előadó szabadtéren beszélte meg velük a találkozót, az egyik parkban. Habár mosollyal nyugtázta, hogy két elegáns hölgy is megjelent a találkozón, ő már tudta, hogy ki is az ő kihívója. Kezet nyújtott a szöszi felé:
-Szia, André Tanneberger. DJ visszavigyorgott:
-Hello, Dorina Joris. Ezt követően André a menedzserrel is kezet fogott, majd visszafordult a lány felé:
-Hallottam már rólad. A zenei fórumok egyre gyakrabban cikkeznek rólad, miután kihívtad deadmau5, Daft Punkot, és Gigi D'Agostinot. DJ meglepődött:
-Gigiről is? Pedig az csak tegnap volt! Az örök ifjú előadó felkacagott:
-Az internet pedig gyors- intett neki- na gyertek!

Elindultak a stúdió felé, ATB vázolta a részleteket:
-Sajnos a holnapi fellépés nem lesz hosszú, mindössze három órás, ugyanis egy nagyobb volumenű rendezvény része. A szervezőket szerencsére sikerült meggyőzni a programmódosításon, mivel ők is hallottak rólad, és kaptak a témán. DJ kissé sötéten elmosolyodott:
-Szerintem nem vesznek komolyan. André a fejét csóválta:
-Szerintem se- majd biztatóan a lányra mosolygott- én viszont igen. Úgyhogy a holnapi párbajon szeretném, ha megmutatnád, mit is tudsz. Annyit azért elárulok, hogy valószínűleg hátrányos lesz rád nézve a stílusom. Dorina elgondolkozott. Valóban... ATB egyre inkább a lágy, chill-out stílus felé hajlik. Arra meglehetősen nehéz táncolni, ha a közönséget újfent animálni akarja.
-Igen, ezzel számoltam- bólintott- de megbirkózok a feladattal. A férfi elmosolyodott:
-Minden bizonnyal. Meglehetősen lelkes és energikus kis hölgy vagy.

A nap további részében Echo és Dorina bevásároltak. Ez utóbbi kereste magának a megfelelő fellépőruhát. Viszont az istennő is kihasználta a vásárló körút adta lehetőségeket. Mégiscsak jellemezte a női hiúság, és ennek megfelelően kedvére válogatott a különböző sminkek és piperék közt. Estére hatalmas pakkokkal érkeztek a szállodába. A lány pár percre kis is dőlt. Meglehetősen kifárasztotta a rohangálás. Vele szemben Echo máris a szobatükör elé vonult, és sorra próbálta a beszerzett sminkeket. DJ meglehetősen sötéten nézett rá:
-Ilyenkor irigyellek, hogy halhatatlan vagy- dünnyögte- nem érzel fáradtságot, nem vagy beteg, nincs izomlázad... A menedzser visszafordult felé, és elmosolyodott:
-Akkor miért nem alszol egyet?
-Csak egy pillanat- sóhajtott a lány, ahogy feltápászkodott- előbb a ruhapróba holnapra, aztán alvás. Megfogta a frissen szerzett ruhákkal teli táskáját, és bevonult vele a fürdőbe. Az istennő a fejét csóválta:
-Ez a lány kezd teljesen kimerülni- gondolta- túl sokat vár el magától, és túl akar teljesíteni minden estén. Ez így nem lesz jó...

Másnap este tényleg hatalmas volt a zsivaj- ahogy azt André megjósolta. Az előadók sorra követték egymást, a tömeg pedig ujjongott. Maga DJ valamikor 11 felé került sorra. Akkor szembesült a ténnyel, hogy most nem is egy előadóval kell megküzdenie, hanem többel... hisz az éjszaka folyamán fellépettek közül neki különösen ki kell tűnnie. Ezen az estén meglehetősen elegáns és konszolidált volt: fekete napszemüveg, sötét, ujjatlan, galléros felső, fehér nyakkendő, sötét nadrág, összefogott haj. Majdnem, mint egy komoly üzletasszony. Ellenfele nem volt különösebben eleresztve: egy egyszerű póló, egy farmer, és egy kis hajzselé... na igen, a pasik mázlisták, hogy nem kell túlságosan feltuningolniuk magukat. Ők egy előadó helyét vették át, és az ő zenéjére keverték a saját dalaikat. A tömegnek már be se kellett mutatni őket... ATB-t a hosszú és híres sikerei miatt, DJ-t pedig azért, mert az utóbbi napokban az ő merészségéről volt hangos a szakma. A rendezvényen se volt ez másképp.
-Nézzétek már, ez nem az a csaj?
-Azt hittem, fiatalabb.
-Ő 13, csak 16-nak néz ki, te fajankó!
-Én úgy hallottam, hogy remekül táncol... erre a stílusra ugyan nehezen fog.
-Én pedig azt, hogy piszok tehetséges. Vajon hogy csinálja?

Az este rugalmasan indult. Dorina könnyen tudta követni Andrét, és néha még überelnie is, rögtön az elején. Viszont az animátor szerepe még mindig gondot jelentett. Eddig csak integetni tudott a közönség felé, akik szerencsére hangos rivalgásban köszöntek vissza. ATB el is mosolyodott... pontosan erre számított, hogy ez a lágy stílus kihívójának némi akadályt jelent. És ez a lány számára megoldásra várt... ott és akkor. Az első 40 perc után ki is pattant az első isteni szikra. Ahogy lemezt cserélt, elcsórta az egyik technikus öngyújtóját, majd a magasba emelte, és ahogy meggyújtotta, lágyan ringott. A közönségnek ez nagyon tetszett. Követték a lány példáját. Az egész tánctér úgy nézett ki, mint valami meghitt nagy család. André elmosolyodott a leleményes terven. Ő is lemezt cserélt, majd feltartotta kezeit és tapsolt. Őt könnyebben követte a tömeg, hisz hírneve még mindig erősebb volt, mint Dorináé. Ez kissé meg is riasztotta a lányt. Onnantól lágyabb animálással folytatta.

Úgy kicsivel az este közepe után ATB egy vokálos lemezt tett fel. DJ még nem végzett a sajátjáéval. Egy pillanatra kikapcsolt az agya, és halkan elkezdte énekelni az ellenfele lemezén hallható vokált. Így pattant ki másodszorra az isteni szikra. Ő is betett egy lemezt, de lecsavarta róla a vokált. Helyette a kezébe kapta a mikrofont, és maga énekelt:
-Gravity... it takes hold of me.... It takes me unwillingly away... from you. Az utolsó szavaknál meglehetősen mélyreható tekintettel nézett a közönségre, mintha csak tényleg nekik énekel volna. Aztán folytatta:
-Paradise....- na itt lecsavarta a zenét, és a mikrofont a tömeg fölé emelte, akik folytatták- it’s more than a role of dice...- majd megint vissza a zenét, és ő folytatta- Are we willing to pay the price- ismét lehalkít, közönség fölé- Can we be true? Ezután letette a mikrofont, és a számot már az eredeti vokállal folytatta. A kívánt hatás nem maradt el, a közönség fellelkesült. ATB elismerően el is mosolyodott:
-No lám csak... az ifjú titán mégiscsak feltalálta magát. Nem igen lehet már neki meglepetést okozni. 

A harmadik óra után egy újabb előadó váltotta váltotta a duót, akik a színpad szélére léptek, egymás mellé, és egyszerre hajoltak meg a közönség előtt. A rajongók vastapssal jutalmazták a párbajt, majd folytatták a tombolást az őket követő fellépő zenéjére. Ahogy a páros lassan elhagyta a színpadot, DJ megjegyezte:
-Azt hiszem, ez döntetlen. 
-Jogosan- mondta ATB- feladtam neked a leckét. 
-De megtanultam- fordult felé a lány- meg hát, még mindig ott van az a sok év tapasztalatod... André felkacagott:
-Lassan ez már gyenge kifogás lesz a részedről. Biztosra veszem, hogy a következő fellépőt már kenterbe vered. Dorina elmosolyodott:
-Kösz szépen- és kezet rázott a férfival- tanulságos este volt.
-Nincs mit!- mosolygott vissza őszintén André- Aztán sok sikert a továbbiakban, Dorina Joris!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése