2011. április 5., kedd

looking for party- előszó

Más világ száműzöttjei rendszerint Nixába menekülnek, hisz a birodalom igencsak befogadó. De volt egyetlen nixai, aki az emberek világába vágyott...

DJ, alias Dorina Joris hozta össze a legjobb bulikat. Már azelőtt, a köztereken is remek hangulatot hozott össze, stílusával és személyiségével könnyen rávett másokat a táncra. E tehetségét felfedezve Samas, a hiúz segített neki feljebb kapaszkodni a ranglétrán. Onnantól kezdve, kitanulva a hangmérnöki trükköket, némi elektronikát már a helyi discoban csinálta a hangulatot- szinte minden estéjét telt-házzal.

Viszont hamar rájött más utazóktól és beszerzés alatt, hogy a legjobb lemezek mind az emberek világából jönnek. Azok odaát tudnak valamit, amit ő a 13 éves fejével még nem. Ezért egy reggel összecsomagolta a lemezeket, az engedélyét, és kisétált a városon kívül. Erre az alkalomra kivételesen csend kellett neki. Letérdelt a fűbe, és alázatos meghajolt:
-Echo, feledett nimfa, hatalmas úrnőm... kérlek, segíts utamon, hogy kiderítsem, ki a legjobb.

Az imára az istennő megjelent a szőkeség előtt. Csodálatos nő volt, hosszú fekete hajával, fekete szemeivel, kreol bőrével és élénkvörös ajkaival meglehetősen mediterrán benyomást keltett. Ruhája meglehetősen lenge volt: egy lila, mélyen bevágott felső, és egy ugyanilyen színű nadrág, derekán fekete kendővel.
-Mesélj csak- szólalt meg- hogy is tervezed ezt az utat? Dorina felemelte fejét, de továbbra is térdelt az istennővel szemben:
-Az emberek világába szeretnék menni. Megkeresni a legjobb DJ-eket, és kihívni őket... ugyanúgy, ahogy hajdan a nagy lovagjaink is tették. Echo elmosolyodott:
-Egy huszonegyedik századi lovagi torna, ahol a zene a fegyver, a pálya pedig a tánctér.... Rendben, de veled megyek. Abban a világban sokkal több a kihívás, nehezebben fogadják el, ha különc vagy. Dorina elvigyorodott, és örömében megölelte őt:
-Köszönöm, úrnőm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése